Hoppa över navigation

 Ordet mus användes även under forntiden i norden men kommer ursprungligen från sanskrit. Det finns faktiskt ett samband mellan ordet mus och muskel. I forna dagar trodde man att när man böjde armen sprang en råtta fram och tillbaka under huden. Börjar man fundera hittar man ganska många djur och insekter som än idag används för anatomi och kroppsliga symtom och företeelser,t.ex. fjärilar i magen, myrkrypningar, latmask, kråkor, korpögon, getingmidja, rådjursögon och örnnäsa. Vi använder oss fortfarande av dessa kopplingar till naturen när vi namnger ny teknik, t.ex optisk mus, nalle, virus, worms och bugs. På detta sätt avdramatiserar vi det som känns otryggt eller som vi inte riktigt förstår oss på.

25 Comments

 1. Den var fin och söt och fick mig att bli en något bättre människa 😉

  Hur går det med utmaningsbilden?

  • Jo jag hade alla komponenterna men det blev aldrig tillräckligt kallt för att det riktigt skulle ånga om den, så jag har fått börja tänka om. Det är faktiskt en riktigt svår bild att göra men det ska ju vara en utmaning.

 2. Kan det verkligen vara gott – snö menar jag ! Fin bild … jo, naturen börjar äntligen bjuda in … man blir ju faktiskt glad som en lärka ! Ha de´ Thorsten

 3. Ja nu är det dags att göra bilder som verkligen ger uttryck för den känslan.
  Snart dags för orrspel kanske.

 4. Du glömde gäddhäng!
  Hur gör du då för att komma så här nära dina sorkar. Det har jag aldrig lyckats med. Måste vara att jag ser ut som en rugguggla. 🙂

  • Ha ha ha !! Dansar med sorkar. De tycker inte jag utgör något hot, jag påminner väl dem om en råtta eller liknande. Just här låg jag på magen med en 50 mm glugg. Tyvärr missade jag att jag hade vridit upp 1600 iso. Men jag har inte lärt mig använda min nya kamera (K7) riktigt än.

 5. Vilken underbar bild!!
  /Marie

 6. Härlig text till en bild som får mig att dra på smilbanden. En föraning om vår..
  Mvh Christer K

 7. Tack ! Det är en underbar tid, tänk om man kunde göra en bild som verkligen ger uttryck för vårkänslorna. Vilka element måste vara med ? Hur får man det att spränga i bröstet på betraktaren ? Jag tar bild på bild men blir aldrig nöjd.

 8. Härligt att se! Härligt att även se en bild från dig igen – var ju ett tag sedan…

  Snygg bild!!!

  /Mats

  • Tackar ! Det är vådan av att köpa ny kamera. Jag har mest experimenterat med den och tagit en massa misslyckade bilder. Så har jag upptäckt att det var knepigt att få till mina bildprojekt med all snön.

 9. Vilken bild! Imponerad (som vanligt) Med passande text så klart.
  /Birgitta

 10. Titta en liten yrvaken gnagare som vädrar vårens efterlängtade ankomst, fint fångat med vårens primörer i förgrunden – så visst bilden är en tydlig bekräftelse på att det äntligen är vår!

  Mvh, Jörgen

 11. Haha vilket charmtroll!Påpassligt fångat Arne måste man ju säga.En bild som verkligen väcker vårkänslor.Skön text till som alltid.Stiligt !

  mvh/Mats-Ove

 12. Länge sen sist men både text och bild var absolut värda att vänta på.
  //Lars U.

 13. Vilken sötnos! Vad snäll den var som satte sig mitt bland snödropparna – då fick du ju till en annorlunda och charmig vårblommebild!

 14. Vårtecken är det fortfarande dåligt med här men skam den som ger sig, snödroppar har dock visat sig men det är nog det enda för tf. Mycket charmig bild du visar, intressant och givande text i vanlig ordning. -Bra!
  Morgan

 15. En bild man bokstavligen smälter av, en triptyk i vårkänslor! Därtill din text som vanligt fylld med kunskap på ett tankeväckande sätt.

  /Anna

 16. Jättefin bild!!

 17. Måste hålla med beundrarkören! Jag har drömt om att fånga en mus på bild. Is och snö blir bara tråkigt på mina bilder. Snödroppar har jag inte ens försökt. Du har lyckats fånga alla tre, och dessutom i samma bild, kreativt och med komp och allt! Hatten av!

  🙂 Lasse

 18. Intressant inlägg och vilken läcker vårbild!

 19. Jösses!!..instämmer med annat inlägg..hur i hela friden lyckas man komma så nära en gangare??Mycket imponerande!!Skönt att hör att jag inte e ensam om att ligga på magen med kameran i högsta hugg…
  Christina N

  • Hi hi hi !! I det här sällskapet är du definitivt inte ensam om att ligga på magen och fotografera. Uthållighet och tålamod är det enda som krävs.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: